Besplatna dostava na sve narudžbe iznad 60€ (452,07kn).

Kako se pripremiti i što ponijeti u rodilište?

Priprema za porod

Vaš termin poroda se bliži i vrijeme je da spakirate bolničku torbu. Niste sigurni odakle početi? Evo nekoliko ideja.

Kada spakirati bolničku torbu?

Trebali biste imati svoju bolničku torbu spremnu do 36. ili 37. tjedna trudnoće, u slučaju da beba poželi van prije termina.

U redu je ubaciti neke predmete u zadnji trenutak, poput četkice za zube, ali ćete htjeti da vaša torba bude uglavnom spakirana i lako dostupna do navedenog tjedna trudnoće 😊

Što spakirati u bolničku torbu?

Spavaćica za porod. U rodilište ponesite spavaćicu za porod. Plus je ako haljina ima otvor za dojenje jer je lakše staviti bebu na prsa nakon poroda. Naše Nesting spavaćice za porod imaju sve – otvaranje za dojenje te lakši pristup prsima te otvor za epiduralnu, u slučaju da će vam trebati.

Udobna odjeća. Udobna odjeća je obavezna nakon poroda. Izbjegavajte bilo što previše steže (osim grudnjaka s potporom) i imajte na umu nekoliko opcija u slučaju carskog reza. Ako planirate dojiti nakon poroda, spakirajte grudnjak za dojilje i spavaćicu za dojenje. Uparite majicu bez rukava s mekanim, širokim hlačama poput tajica ili laganih hlača za spavanje. Druga mogućnost je pakiranje kompleta pidžame. Tajice nakon poroda također mogu biti udobne. Za obuću, papuče I japanke.

Ogrtač. Udoban ogrtač jedan je od najboljih odjevnih predmeta nakon poroda.

Toaletne potrepštine. Ne zaboravite ove! Poželjet ćete svoju četku za kosu, obični ili suhi šampon, četkicu i pastu za zube, dezodorans, balzam za usne, dodatne vezice za kosu i maramice za lice. Zapamtite dodatne leće i/ili naočale, ako ih nosite.

Punjač za mobitel. Poželjeti ćete potpuno napunjen telefon za sve fotografije koje ćete snimiti svoje novorođene bebe te za video razgovore s uzbuđenim prijateljima i obitelji.

Grickalice i pića. Spakirajte bocu vode za višekratnu upotrebu i, ako želite nešto više od vode, napitak s elektrolitom. Također ćete poželjeti neke zalogaje koji se lako jedu, poput štapića, pereca, suhog voća itd.

Ručnik za kupanje. Iako ih neke bolnice imaju, bit ćete jako sretni ako od kuće ponesete ručnik za svoje prvo tuširanje nakon poroda.

Krema ili mast za bradavice. Ako planirate dojiti, vaše bradavice će cijeniti što ste tako proaktivni I imate krenu il mast.

Pelene ili veći pamučni uložak za odrasle i mrežaste gaćice.

Što spakirati u bolničku torbu za bebu?

Nakon što je vasa bolnička torba spremna, prijeđite na osnovne stvari za bebu.

Autosjedalica. Ako se vozite kući, o tome se ne može pregovarati – neće vam dopustiti da odnesete bebu kući iz bolnice bez autosjedalice.

Odjeća za odlazak kući. Spakirajte dvije različite odjeće u različitim veličinama jer ne znate koliko će vaša beba biti velika ili mala! Ciljajte na jednu odjeću u veličini za novorođenče i jednu od 0-3 mjeseca.

Deka za bebu i kapa za novorođenče. Nesting ima dječju dekicu i kapicu od mekog pamuka, idealnu za novorođenčad I odlazak iz bolnice.